crazywolf.pl

szkolenie psów, zoopsycholog, opiekun zwierząt

Suszone smaczki

Suszone mięsko:

filet z kurczaka, indyka, wołowina, cielęcina, królik itp. w rzeczywistości każde chude mięsko.

Podroby:

serca, wątróbka, nerki, płuca, żołądki itd. oprócz podrobów wieprzowych takich nie podajemy !!! to bardzo ważne.

Z owoców :

banan, jabłko itp.

Z warzyw:

bataty, korzeń pietruszki, marchewka, seler, burak, pomidory, cukinia.

 

Pamiętaj !!!

Do suszarki możemy wrzucić wszystko to co uwielbia i je nasz kochany psiak.

Należy jednak pamiętać o podstawowych zasadach:

  • warzywa i owoce kroimy cieniutko, aby po wysuszeniu wyglądały jak chipsy,

Mięso:

  • wszystko co tłuste przy mięsie odcinamy, ponieważ się nie wysusza,
  • kroimy w cienkie plasterki lub w kostkę,
  • wątróbkę kroimy w większe kawałki, aby później odróżnić od pozostałego mięsa.
Przechowywanie smaczków

Warzywa i owoce w zamkniętym pojemniku i trzymać w szafce (w lodówce z miękną).

Mięso w otwartym pojemniku w lodówce.

Naturalne suszone gryzaki to świetna przekąska oraz cudownie nadają się do szkolenia naszego psiaka.